Ulongo arbata (arba Ulongas) yra tradicinė pusiau oksiduota (žalioji beveik neoksiduota, o juodoji atvirščiai - pilnai susioksidavusi) kiniška arbata, pagaminta iš Camellia sinensis arbatos krūmo. Gamybos procesas yra labai panašus į juodosios arbatos (vytinimas, okasidavimas, formavimas, džiovinimas), bet reikalauja ypatingo meistriškumo, nes reikia labai tiksliai palaikyti temperatūrą ir drėgmę. Dar kai kurios ulongų rūšys (TIE GUAN YIN) yra stipriai minkomos oksidacijos metu, kad augalo lapelių kraštai kuo daugiau susilaužytų ir atiduotų savo sultis. Ulongui arbatos lapeliai skinami tik nuo specialių Camellia sinensis porūšių, o be to jie turi augti tik tam tikroje specifinėje vietoje, kur yra specialus gruntas ir tinkamos oro sąlygos.
TIE GUAN YIN PREMIUM 2024
MI LAN XIANG DAN CONG 2024
DA HONG PAO 2024
MI XIANG WU YI 2024
TIE GUAN YIN 2024
JIN XUAN pieninis ulongas 2024
HAIRY CRAB 2024
Ulongų oksidacijos laipsnis kinta nuo 8 iki 85 %, o tas lemia, kad ulongai gali būti ir šviesūs, ir tamsūs. Jų skoniai labai skiriasi - šviesūs turi ryškius gėlių, vaisių, medaus aromatus bei po skonius, o tamsieji pasižymi džiovintų vaisių, deginto medžio, džiovintų vaisių požymiais. Skanaus! Ulongo arbatą ruošti gana nesudėtinga - ji plikoma verdančiu ar šiek tiek pravėsusiu, 95 - 100 laipsnių temperatūros vandeniu. Vanduo, kaip ir visoms kitoms arbatų rūšims, turi būti kokybiškas, minkštas arba pusiau minkštas. Labai tinka natūralus šaltinių vanduo. Ulongai labai jautrūs išorės kvapams ir drėgmei, nes yra labai stipriai išdžiovinti ir jų tūris labai mažas. Todėl ruošiant gėrimą daug arbatžolių nepridėkite, nes sudrėkusios jos padidės keli kartus!
Krepšelis
Krepšelis tuščias.